Trauma verwerken door Regressietherapie en of Familieopstellingen

Mijn naam is Paula Repi en ik ben geboren in 1966. Ik heb eerder verschillende jobs in het bedrijfsleven gehad maar meer en meer voelde ik me daar niet meer op mijn plek. Ik volgde in 2007 een opleiding in een heel andere richting bij grondlegger Hans ten Dam van het Opleidingsinstituut voor Transpersoonlijke Regressietherapie in Nederland (Tasso).

Ik volgde workshops, opleidingen en trainingen die bijdragen aan mijn werk: (kinder)coaching, Familieopstellingen, Kind in Balans Opstellingen, Organisatie-opstellingen, Transactionele Analyse, Persoonlijke en Bewustzijns-Ontwikkeling. Inmiddels werk ik al meer dan 12 jaar vanuit mijn eigen praktijk in Culemborg als Transpersoonlijk Regressietherapeut. Ik was bij Tasso actief als docent. Ik begeleidde huiswerkgroepen, nam supervisies af en begeleidde de introductiedagen. Sinds 3 jaar ben ik gastdocent bij de ATRB-opleiding in België.

Ik heb me gespecialiseerd als het gaat om hulp na incest en seksueel misbruik. Hierover geef ik ook lezingen, trainingen en workshops in Nederland. Al dan niet in combinatie met de regressietherapie verzorg ik ook familie-opstellingen en opstellingen voor organisaties als bedrijven en instellingen. 

Mijn motivatie? Ooit kwam ik zelf bij een regressietherapeut. Daar leerde ik dat je niet je leven lang slachtoffer hoeft te zijn. Ik ondervond dat je met wilskracht en je eigen herstellend vermogen problemen vanuit het verleden kunt oplossen. Toen ik vanuit die kant mijn herstel begon te voelen, wilde ik ook de andere kant ervaren. De kant van de regressietherapeut. Ik vind deze methode snel de diepte in gaan, het komt precies daar waar het om gaat. Het is een kortdurende therapie en met begeleiding doe je het eigenlijk helemaal zelf. Ook kun je met deze methode onderzoeken wat je kwaliteiten en passie zijn.

Zo ontdekte ik dat ik graag voor een groep mensen presenteer. Vroeger dacht ik dat wat ik te vertellen had, niet belangrijk was. Ik heb mijn eigen werkwijze gecreëerd door Regressie in combinatie met Opstellingen te integreren. Een krachtige manier die heel goed werkt.

Als docent wil ik graag mijn studenten leren op een praktische manier die ze zich ook gemakkelijk eigen kunnen maken en ze motiveren en begeleiden in hun persoonlijke proces. Zo word ik ook uitgedaagd in wat ik zelf nog mag leren. Deelnemen in intervisiegroepen is onderdeel van dat proces. Zo blijf ik altijd in contact met collega’s en met de materie.