Hulp na incest of seksueel misbruik

Hulp na incest of seksueel misbruik

Een incestverleden verandert situaties in het nu. Veel gevoelens kun je delen, en er zijn ook gevoelens waar je niet over kunt of wilt praten. Denk maar aan schuldgevoel, schaamte, jezelf kwijt zijn, wie ben ik, waarom is mij dit aangedaan, wat was mijn eigen rol hierin, ik kan me niet binden, ik kan geen relaties hebben is het wel écht gebeurd, angst, in een isolement zitten, zwak voelen, slaapproblemen etc. Dit zorgt ervoor dat je vast komt te zitten en dat er niet voldoende ruimte en energie is om wat van je leven te maken.

Als je bent misbruikt, dan voelt dat alsof er iets "is afgepakt". Dat iets, dat is een deel van jou zelf. De dader heeft jou als eigendom beschouwd, korte of langere tijd. Je wereld staat als het ware op dat moment "stil". En vergt nu heel veel van jou om uit die stilstand te komen. Je hoofd zit vol met stemmen die ervoor zorgen dat je in het verleden blijft vastzitten.

In de situaties waarin je werd misbruikt, ontstonden er delen van jou die het niet meer aankonden. Deze delen (innerlijke kinderen, afgesplitste delen) zijn niet met jou meegegroeid, ze zijn gebleven in de leeftijd dat het je is overkomen. De gevolgen zijn merkbaar in je leven nu. Denk maar aan zwaar overdreven reacties of je gedragen als een klein kind. Je stond erbij en je keek ernaar, zonder te begrijpen waarom je doet zoals je doet. Zowel het overlevingsmechanisme als de afgesplitste delen zorgen ervoor dat je steeds verder uit je kracht wordt gehaald.

Een dader richt bij een slachtoffer veel aan op mentaal, emotioneel en lichamelijk gebied, maar je kern (je ziel) blijft onbeschadigd. Daarnaast heeft ieder mens een herstellend vermogen waardoor hij/zij zichzelf kan genezen. En daar begeleid ik je in.

Als je slachtoffer blijft kun je nooit de hoofdrol spelen in je eigen leven.
Mijn vraag aan jou is: ben je zover om hier verandering in te brengen en durf je het aan?

 

 

Werkwijze

Alleen jij kunt jezelf genezen.

Samen gaan we kijken waarom je doet zoals je doet:
-Hoe heb je ervoor gezorgd dat je het misbruik hebt aangekund?
-Wat heb je daarvoor gelaten zowel emotioneel, mentaal en lichamelijk?
-Hoe hebben deze gevolgen mee- of tegen gewerkt tot aan de dag van vandaag?

Als je hier inzicht in krijgt, dan kun je een basis gaan bouwen:
-Hoe zorg je ervoor dat je alle ballast die je draagt kwijt raakt
-Welke programma's (innerlijke delen) staan aan en hebben nog een functie?
-Hoe bouw je je eigen fundament
-Wat is voor jou belangrijk en waar ben je goed in?
-Hoe kun je jezelf beschermen
-Hoe kun je je weer gaan verbinden
-Hoe krijg je een eigen identiteit.

Ik begeleid je op een respectvolle manier en op een tempo dat helemaal bij jou past. 

Kosten (per 1 januari 2020)

Intakegesprek € 60
Uurtarief € 80
Sessie € 130

Een sessie duurt tweeënhalf uur. Voor een sessie inclusief een voor-en een nagesprek wordt een vast tarief van € 130,00 berekend.

Annuleringen

De kosten worden doorberekend wanneer de afspraak korter dan 24 uur van tevoren wordt afgezegd.