Hulp na incest/seksueel misbruik

Hulp na incest

Een incestverleden veroorzaakt moeilijke situaties in het nu. Veel gevoelens die je zo kunt opnoemen, maar ook gevoelens waar je niet over kunt of wilt praten. Denk maar aan schuldgevoel, schaamte, jezelf kwijt zijn, wie ben ik, waarom is mij dit aangedaan, wat was mijn eigen rol hierin, ik kan me niet binden, ik kan geen relaties onderhouden, ik voel me anders, ik ben eenzaam, is het wel écht gebeurd, lichamelijke klachten, angst, in een isolement zitten, zwak voelen, slaapproblemen etc.

Als je bent misbruikt, dan voelt dat alsof er iets “is afgepakt”. Dat iets, dat ben jij zelf of een deel van jou. De dader heeft jou als eigendom beschouwd, korte of langere tijd. Dit veroorzaakt dat je eigen grenzen niet meer kunt aangeven en zelf niet meer weet wie je bent. De vraag die je aan jezelf misschien wel eens stelt, is “Wat is nu eigenlijk normaal?”. Hier kun je als slachtoffer moeilijk antwoord op geven.

Wanneer je als kind wordt misbruikt, dan staat de wereld als het ware op dat moment “stil”. Dit komt doordat je het lichamelijk, emotioneel of mentaal niet aankunt. Je kiest er voor om het trauma “niet mee te maken”. Dit doe je door uit je lichaam te gaan, te doen alsof jij het niet bent die daar wordt misbruikt, net te doen alsof je dood bent of andere manieren van dissociatie. Allemaal mechanismen die ervoor zorgen, dat je de pijn niet hoeft te voelen en dat je het (veelvuldige) misbruik aan kunt. Daarna ga je gewoon weer verder alsof er niets is gebeurd. Totdat je op een leeftijd komt, dat wat je altijd heeft beschermd nu tegen je gaat werken. Je kiest er als volwassene niet altijd meer voor om in de huidige situatie net te doen alsof er niets aan de hand is, of over je grenzen te laten gaan, of alles van een afstand te bekijken zonder dat je er zelf bij betrokken bent. Het is misschien wel tijd geworden, dat je erachter komt wie je nu bent? En het is tijd om jouw verleden niet meer zo’n grote invloed te laten hebben in je leven van nu.

In de situaties waarin je werd misbruikt, ontstonden er delen van jou die het niet meer aankonden. Deze delen (innerlijke kinderen, afgesplitste delen) zijn niet met jou meegegroeid, ze zijn gebleven in de leeftijd dat het je is overkomen. De gevolgen zijn merkbaar in je leven nu. Denk maar aan zwaar overdreven reacties of je gedragen als een klein kind. Je stond erbij en je keek ernaar, zonder te begrijpen waarom je doet zoals je doet. Zowel het overlevingsmechanisme als de afgesplitste delen zorgen ervoor dat je steeds verder uit je kracht bent gehaald.

Een dader richt bij een slachtoffer veel aan op mentaal, emotioneel en lichamelijk gebied, maar je kern (je ziel) blijft onbeschadigd. Daarnaast heeft ieder mens een herstellend vermogen waardoor hij/zij zichzelf kan genezen. Als je slachtoffer blijft kun je nooit de hoofdrol spelen in je eigen leven.

Mijn vraag aan jou is: ben je zover om hier verandering in te brengen en durf je het aan?

Werkwijze

-Inzicht en integratie van afgesplitste delen en overlevingsmechanisme

-In je kracht staan door middel van energiewerk (energieverlies)

-Bouwen van een eigen basis (fundament)

-Werken aan je zelfbeeld

-Grenzen leren stellen

-Eigen identiteit krijgen

Ik begeleid je op een respectvolle manier en op een tempo dat helemaal bij jou past. We plannen een intakegesprek waarin jij al je vragen kunt stellen en kunt zien wie ik ben en hoe de praktijkruimte er uit ziet. Na dit gesprek besluit je of je met mij wil samen werken.

Kosten (per 1 januari 2019)

Intakegesprek € 60
Uurtarief            € 80
Sessie                €130

Een gemiddelde sessie duurt tweeënhalf uur. Voor een sessie inclusief een voor- en een nagesprek wordt een vast tarief van € 130,00 berekend.

Prijzen zijn inclusief BTW.

Annuleringen

Kosten worden doorberekend wanneer de afspraak korter dan 24 uur van tevoren wordt afgezegd.