Regressietherapie Culemborg (Gelderland)

Herstel van binnen naar buiten

Regressie betekent terug gaan naar het verleden. Regressietherapie is werken met de gevolgen waar je nu last van hebt, want elk gevolg heeft een oorzaak. Deze methode is een andere manier van kijken. Ieder mens heeft zijn eigen oplossing bij zich. Alleen zit het vaak diep in je verscholen. Met deze methode en met begeleiding kom je daar makkelijk bij. Zo maak je een brug tussen je emoties en je denken en begrijp je waarom je doet zoals je doet.

Het lichaam onthoudt alle traumatische ervaringen. Je kunt mentaal bezig zijn met het oplossen van een probleem maar je lichaam houdt de lading van het probleem vast. Dit helen kan alleen door jou zelf. Door middel van trance* maak je contact met de situatie waar ooit het probleem is ontstaan. Als je als de persoon van nu kunt begrijpen wat er toen is gebeurd, dan ontstaat er ook een keuze om het  los te laten. Jij als de persoon van nu hoeft dit dan niet langer bij je te dragen. Hierdoor heel je blijvend de traumatische situatie die ooit is ontstaan. Het lichaam hoeft het trauma niet meer te onthouden en je kunt de gevolgen waar je nu mee loopt veranderen of zelfs loslaten.

Als je ervan uit gaat dat een mens meer levens heeft, dan kunnen traumatische ervaringen uit voorgaande levens doorwerken in je huidige leven. Ook is het mogelijk om positieve ervaringen terug te halen uit vorige levens, je spreekt dan over reïncarnatietherapie.  Hier hoef je niet per se in te geloven, want voor het effect maakt het niet uit. Het gaat er om, dat jij je weer beter voelt en dat je jezelf bevrijdt van de klachten waar je nu last van hebt.

*Trance betekent op twee plaatsen tegelijk zijn, zoals het rijden op de weg. Je kunt op de fiets of in een auto zitten en met je gedachten ergens anders zijn, waardoor je hele stukken van de route niet bewust meemaakt.

Vergelijk het met het lezen van een boek; je kunt jezelf hierbij helemaal verliezen in het boek maar tegelijkertijd ook de geluiden van je omgeving horen. 

Wanneer kies je voor deze methode? Als:

- je voelt dat er “iets” vastzit in je lichaam
- het dieper zit dan je je kunt herinneren
- je onverklaarbare lichamelijke of psychische klachten hebt
- je meerdere manieren van hulpverlening hebt geprobeerd
- je last hebt van de gevolgen van geweld, een ongeval of een operatie
- je geen antwoord krijgt op storende vormen in je gedrag
- je last hebt van je eigen karaktertrekken
- je af wilt van de blokkades die je voelt
- je niet weet wie je bent
- je onvoldoende jezelf durft te zijn
- je wilt werken aan je eigen ontwikkeling en sterke kwaliteiten uit jezelf wilt halen
- je nog meer wilt genieten en puur wilt zijn
- je extreem hoge eisen aan jezelf stelt
- je in een sociaal isolement zit
- je gedrag vertoont wat logischerwijs niet te verklaren is

Maar ook bij:                                                  

depressiviteit             
angsten                         
woede aanvallen             
wantrouwen                      
paniekaanvallen                 
incest                                
verlies en rouwverwerking      
relatieproblemen                 
minderwaardigheid               
concentratieproblemen         
eetproblemen                     
zelfmoordgedachten            
verslavingen                       
eenzaamheid                
faalangst                     
schuldgevoel 
fobieën
seksuele problemen
seksueel misbruik
heimwee
gebrek aan zelfvertrouwen
onzekerheid
verlegenheid
slaapproblemen
veeleisendheid
overgewicht
identiteitsproblemen
labiliteit
Afhankelijkheid
Schaamte
gebrek aan zelfacceptatie
je mislukt voelen

Werkwijze

Ik bied de mogelijkheid om een afspraak te maken voor een intakegesprek. In dit gesprek maken we kennis met elkaar en leg ik uit wat een regressiesessie inhoudt. Er is voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen. Redenen om een intakegesprek te plannen is omdat je wilt ervaren wie ik ben als therapeut. Een andere reden kan zijn omdat je meer wilt weten voordat je een sessie in gaat. Een intakegesprek duurt een uur en afhankelijk van het gesprek wordt een afspraak gemaakt voor een eerste sessie.

Als je kiest om direct met de sessie te beginnen, dan wordt een korte intake gehouden en starten we daaropvolgend de sessie. Vooraf gaande aan de afspraak stuur ik je een intakeformulier.

Afhankelijk van het thema dat wordt behandeld, is het gemiddelde aantal sessies tussen 3 en 5. Het is mogelijk dat na één sessie het probleem al is verholpen. Het komt ook voor, dat het ene onderwerp een ander onderwerp wakker maakt, dan zijn meer sessies nodig. Tussen de sessies wordt een periode van twee tot drie weken gehanteerd. Een eventuele vervolgafspraak wordt in overleg met jou gemaakt.

Sinds kort bied ik ook online begeleiding van regressiesessies aan.