Complexe relaties

Van je familie moet je het (niet) hebben

 Ik maakte een afspraak bij Paula Repi omdat ik meer zicht wilde krijgen op de complexe relaties in mijn gezin van herkomst en de gevolgen daarvan voor mijn huidige leven. Na een grondig en zorgvuldig intake gesprek werd in overleg besloten om te kijken welke rollen ik van mijn gezinsleden heb overgenomen en welke nog steeds doorwerken.

Het werd een sessie met een combinatie van regressie en familie-opstellingen die zeer efficiënt bleek te zijn. Ik kon me moeiteloos lang vergeten scènes, en de bijhorende gevoelens en conclusies herinneren. Nadat alle belangrijke personages een plekje hadden ingenomen, werden ze een voor een onderzocht op de rol die ze nog steeds speelden. Daarna werd deze impact nauwgezet geneutraliseerd en kreeg iedereen zijn eigen ‘pakje’ met zorgen en problemen terug. Dat gaf een overweldigend gevoel van opluchting, een enorm gevoel van ont-last-ing en bevrijding van mijn innerlijke kind dat al die jaren zo veel van anderen had meegezeuld, deels uit een misplaatst en door volwassenen opgedrongen gevoel van verantwoordelijkheid, deels als manier om gezien te worden en affectie te krijgen. Het leven schijnt me nu een pak lichter toe.

Paula Repi is een ervaren vakvrouw die over een arsenaal efficiënte methoden beschikt om haar cliënten op zeer korte tijd tot levens veranderende oplossingen te brengen.  Het is hard werken bij Paula, en het gaat er behoorlijk pragmatisch aan toe. Je kan er echter rekenen op een warmhartige, empathische therapeute met een heldere intuïtie die je bij elke stap nauwgezet begeleidt, en die geen moeite te veel is om je in elke sessie het beste van zichzelf te geven.

M.S.