Workshop "van overleven naar leven"

Hoe doe je dat? Als eerste is het nodig om erachter te komen wat voor jou het verschil is tussen overleven en leven. Je kiest er niet bewust voor om op een veel moeilijkere manier te leven dan dat nodig is. Toch is de kans groot dat je dit nu onbewust wel aan het doen bent. Als kind kan het zijn geweest dat je iets hebt meegemaakt, wat moeilijk was om mee om te gaan en dan kies je een manier om deze situatie te overleven. Dit kan zijn door te verstarren, te verdwijnen, te bevriezen, te verlammen. Dit ontstaat doordat je in die situatie van toen niets hebt kunnen doen.

Het gevolg van zo'n trauma is dat de energie zich vastzet in je lichaam en de herinnering blijft. Misschien herken je het wel; je maakt een soortgelijke situatie mee en voelt je het kind van toen. Een volwassene in de emotie van een kind.

In deze workshop gaan we door middel van een opstelling inzicht proberen te krijgen, wanneer jij jouw "overlevingsmechanisme" hebt ingeschakeld. Wat is er toen gebeurd en is het nog nodig om te "overleven" ? Of mag het overleven stoppen en plaats maken om te gaan leven? 

 

De workshop wordt  gegeven op een nog nader te bepalen locatie in Utrecht.

Wil je niet in groepsverband, dan ben je welkom in mijn praktijk. Een individuele opstelling behoort ook tot de mogelijkheden.

Zowel voor de workshop als voor een afspraak voor een individuele opstelling kun je contact opnemen.