2-daagse Workshop Systemisch werken één-op-één met de gevolgen van seksueel misbruik/incest

 

Deze 2-daagse workshop is voor therapeuten en coaches die een (extra of aanvullende) methode zoeken voor het werken met slachtoffers van seksueel misbruik/incest.
De methode is een combinatie van systemisch werken en innerlijk kind werk. Met deze methode krijgt de client inzicht in de situatie waarin hij/zij zit

om gedrag, patronen en overlevingsmechanismen te kunnen herkennen.
De problemen waar de slachtoffers tegenaan lopen zijn immers de gevolgen van seksueel misbruik, die vaak niet bekend zijn bij deze slachtoffers.
In deze twee dagen werk je met de thema s: erkennen, herkennen, bekennen, schuld, schaamte, het geheim dragen, onveiligheid, uit verbinding zijn, grenzen stellen, dader en slachtoffer. En een eigen plek innemen.

En ook waarom zij schuld en schaamte en het geheim dragen. En ook uit hun energie zijn getrokken. Hoe zij weer in verbinding met zichzelf kunnen komen. Niet altijd zijn zij hiervan op de hoogte omdat seksueel misbruik vaak op hele jonge leeftijd heeft plaatsgevonden. Inzicht geeft ruimte om te veranderen! En door inzicht te vergroten kan de manier van leven ook veranderen. Voor een slachtoffer is inzicht in waar hij/zij in het moment zich bevindt heel belangrijk. En ook de gevoelens die worden gedragen van schuld, schaamte, geheimen worden inzichtelijk gemaakt en kan er afscheid worden genomen van deze zware ladingen. Ook speelt de plek van het slachtoffer een belangrijke rol. Als je weet 
Aan de situatie van toen verandert voor een slachtoffer niets. Wél de gevolgen waar hij of zij tegenaan loopt. En daar kun je als therapeut of coach bijdrage leveren.

Het gevolg van misbruik is dat iemand mentaal, emotioneel en lichamelijk uit haar kracht kan worden gehaald. Verder leven zoals de persoon gewend was is bijna niet meer mogelijk en leven en overleven wordt dan de strijd die iemand met zichzelf aan gaat. Hoe verwerk je zo'n verleden? En hoe kun je weer zijn wie je ooit was? Hoe wordt leven weer leuk? Waar heeft iemand met een incestverleden mee te maken? Wat zijn de oorzaken en de gevolgen en hoe werk je met deze clienten? Iemand met een incestverleden loopt tegen veel ongeloof aan. Een strijd die wordt gestreden met en tegen zichzelf maar ook tegen “de wereld”. Als therapeut en coach kun je door middel van systsemisch werken een grote bijdrage leveren aan de client maar ook aan een partner en zelfs het gezin. Ik deel mijn ervaringen en technieken graag met je tijdens deze tweedaagse workshop. Na deze dagen heb je meer inzicht wat er om gaat in het slachtoffer en hoe je hier als therapeut/coach mee kunt werken.

Geïnteresseerden die een basiscursus systemisch werken hebben gevolgd kunnen deelnemen.

   
datum 5 en 6 maart 2022
workshop 2-daagse workshop systemisch werken gevolgen van seksueel misbruik
Locatie  Culemborg
Studiepunten 4 punten (NVRT)
Kosten € 250,00 excl. BTW, exclusief lunch
inclusief koffie, thee, koek, fruit


Aanmelden kan via onderstaande button:

Aanmelden