Opstellingen Gevolgen van incest/misbruik

Opstellingen Gevolgen van incest/misbruik

Voor wie?
Als je een verleden hebt met misbruik/incest.
Als je incest/misbruik van dichtbij hebt meegemaakt.

Samen met lotgenoten gaan we in een veilige omgeving inzicht krijgen wat voor jou belangrijk is. Wat heb je nodig om jezelf goed te voelen en te kunnen doen wat bij jou past? Denk aan kwaliteiten of passie. Of wat zorgt er nog voor dat je hier niet toe komt? Welke gevolgen van misbruik/incest spelen (nog) een belangrijke rol in je leven?

Wat gaan we doen?
Een opstelling geeft je de mogelijkheid om op een afstand naar jezelf te kijken? Een andere deelnemer (representant) gaat op jouw plek staan en vertelt wat er op dit moment in je leven gebeurt? En jij mag als representant weer wat betekenen voor de ander. Zo kun je zonder te oordelen en op basis van gelijkwaardigheid vooral naar jezelf en ook naar elkaars huidige situatie gaan kijken. En inzicht krijgen in: hoe gaat het met mijn lichaam, mijn hoofd, voelen, denken, zijn, grenzen aangeven,  verbinden met een ander, vertrouwen, wantrouwen, nieuwe gevoelens, je plek in de wereld.

Je kunt als voorbeeld bovenstaande vragen opstellen. Ook andere vragen kunnen worden opgesteld waar je een antwoord op wilt; schaamte, schuldgevoel, jezelf kwijt zijn etc.

We gaan opstellingen doen voor en met elkaar en oefeningen doen waar je thuis ook nog mee aan de slag kunt. 

Een dag om samen elkaars gevolgen in beeld te krijgen en even niet op therapeutische basis te werken maar inzichtelijk te krijgen waar je staat en wat je ermee kunt gaan doen?

Heb je interesse, reserveer dan je plek: