Workshops

Een aantal keren per jaar geef ik een ééndaagse workshop waarin het mogelijk is om mee toe doen als toeschouwer (representant) of om zelf een vraag in te brengen. Deze methode wordt vaak door mensen gekozen, omdat zij hun probleem letterlijk buiten zichzelf willen bekijken. Het is niet nodig om hiervoor eigen familieleden mee te nemen. Het is zelfs effectiever als je de representanten niet kent.

In een groep van plusminus 12 tot 15 personen mag de inbrenger in het kort aangeven wat het probleem is. De begeleider bepaalt daarna wie hij uit de groep mag kiezen en een plek mag geven in de ruimte (het veld). De representanten, worden naar het innerlijke gevoel van de inbrenger opgesteld. Een opstelling werkt in drie fases: Er gebeurt iets bijzonders; de representanten nemen hun plek in en vertegenwoordigen de persoon waar zij voor staan. Zij voelen daarbij de emoties, gedachten en lichaamsgewaarwordingen, zonder de persoon te kennen. Nu wordt duidelijk wat de onderlinge relatie is tussen deze opgestelde personen en wat er aan de hand is. De begeleider vraagt wat wordt ervaren door de representant(en) en geeft hun opdracht om hun positie in het veld in te nemen. In deze fase worden emoties geuit en wordt gezocht naar een oplossing die onderling goed voelt.

In de derde fase en laatste fase van de sessie staat iedereen op de goede plek en voelt zich opgelucht en de liefde kan weer stromen. De inbrenger wordt gevraagd om zelf in de opstelling te gaan staan om de plaats van de representant in te nemen. Hierdoor kunnen inzichten worden verworven, die een handvat kunnen zijn om het probleem te begrijpen of er op een andere manier mee om te gaan. Grote veranderingen zijn mogelijk als de orde is hersteld. Zelfs de opgestelde personen (een vader, moeder, dochter) kunnen verandering voelen, terwijl zij niet aanwezig zijn geweest.

Het is ook mogelijk om mij in te huren op een eigen gekozen locatie. Je zorgt dan zelf voor representanten. De kosten hiervan zijn op aanvraag.

Kosten (per 1 januari 2018)

Representant
Inbrengen van een vraagstuk
€ 25,- (dagdeel)
€ 80,-

Prijzen zijn inclusief BTW.

Kosten worden doorberekend wanneer de afspraak korter dan 24 uur van tevoren wordt afgezegd.