Regressietherapie Culemborg


Het lichaam onthoudt alle traumatische ervaringen. Je kunt mentaal bezig zijn met het oplossen van een probleem maar je lichaam houdt de lading van het probleem vast. Alleen jijzelf kunt dat helen.


Regressietherapie werkt met het lichaam

Door middel van trance* maak je contact met de situatie waar ooit het probleem is ontstaan. Als je als de persoon van nu kunt begrijpen wat er toen is gebeurd, dan ontstaat er ook een keuze om het los te laten. Jij, als de persoon van nu, hoeft dat dan niet langer bij je te dragen. Hierdoor heel je blijvend de traumatische situatie die ooit is ontstaan. Het lichaam hoeft het trauma niet meer te onthouden en je kunt de gevolgen waar je nu mee loopt, veranderen of zelfs loslaten.


Reincarnatietherapie

Als je ervan uitgaat dat een mens meer levens heeft, dan kunnen traumatische ervaringen uit voorgaande levens doorwerken in je huidige leven. Ook is het mogelijk om positieve ervaringen terug te halen uit vorige levens, je spreekt dan over reïncarnatietherapie. Hier hoef je niet per se in te geloven want voor het effect maakt het niet uit. Het gaat erom dat jij je weer beter voelt en dat je jezelf bevrijdt van de klachten waar je nu last van hebt.


*Trance is een vorm van bewustzijn. Een voorbeeld is dat je op twee plaatsen tegelijk bent. Zo kun je op de fiets of in een auto zitten en met je gedachten ergens anders zijn, waardoor je hele stukken van de route niet bewust meemaakt. Vergelijk het met het lezen van een boek; je kunt jezelf helemaal verliezen in het boek maar tegelijkertijd ook de geluiden van je omgeving horen.