Regressietechnieken voor traumaverwerking en persoonlijke ontwikkeling

Terug naar de oorzaak van het probleem waar je nu tegenaan loopt


Regressie betekent teruggaan naar het verleden. Regressietherapie is werken met de gevolgen waar je nu last van hebt. Want elk gevolg heeft een oorzaak. Deze methode is een andere manier van kijken. Ieder mens heeft zijn eigen oplossing bij zich. Alleen zit het vaak diep in je verscholen. Met deze methode en  begeleiding kom je daar gemakkelijk bij. Zo maak je verbinding tussen je emoties en je denken en begrijp je waarom je doet zoals je doet.


Wanneer kies je voor regressietherapie


Als je een vermoeden hebt dat er iets aan de hand is maar je kunt er met je bewustzijn niet bij. Of je voelt dat je emoties buiten proporties zijn! En ook als je veel meer in je mars hebt en het niet tot uitdrukking komt. Of wanneer je onverklaarbare (lichamelijke) klachten hebt.


Werkwijze


We werken met dat waar jij tegenaan loopt. Het belangrijkste daarbij is vertrouwen omdat we naar de oorzaak van het probleem gaan. Vaak is dit een situatie in de jeugd. Het kind van toen kun je op verschillende manieren aantreffen: bevroren, teruggetrokken in een ruimte, verstijfd, verstopt, etc. Als je inzicht krijgt in wat daar gebeurde en hoe je met die situatie omging (het ontstaan van een overlevingsmecha- nisme), dan kan dat kind van toen uit de situatie worden gehaald waar het in vastzit door de persoon die je nu bent. Dat geeft ruimte en vooral rust.