Regressietherapie: de procedure


Ik bied de mogelijkheid om een afspraak te maken voor een intakegesprek. Voorafgaand aan de afspraak stuur ik je een intakeformulier en een privacyverklaring.


Misschien wil je ervaren wie ik ben als therapeut of wil je meer weten voordat je een sessie ingaat. In dit gesprek, dat een uur duurt, maken we kennis en leg ik uit wat een regressiesessie  of een opstelling inhoudt. Er is voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen. Afhankelijk van het gesprek kunnen we een afspraak maken voor een eerste sessie.


Als je kiest om direct met een sessie te beginnen, houden we een korte intake en starten we direct daaropvolgend de sessie. 


Afhankelijk van het thema dat we behandelen, varieert het aantal sessies tussen drie en vijf. Het is mogelijk dat na één sessie het probleem al is verholpen. Het komt ook voor dat het ene onderwerp het andere onderwerp wakker maakt, dan zijn meer sessies nodig. Tussen de sessies nemen we over het algemeen een pauze van twee tot drie weken. Een eventuele vervolgafspraak maken we altijd in overleg.


Sinds kort bied ik ook online begeleiding van regressiesessies aan.