WAT CLIENTEN ZEGGEN


Verdriet


Mijn ervaringen bij Paula waren enorm fijn zowel als therapeut maar ook als opsteller. Toen ik bij haar kwam met het feit dat ik helemaal vast zat met emoties voelde zij al direct aan waar we zouden kunnen gaan kijken. Ik heb dan ook gelijk het gevoel gekregen dat ik welkom was en voelde me daarom direct veilig waardoor ik makkelijker tot mijn gevoelens kon komen. Zij heeft mij zo goed begeleid richting de knelpunten waar ik zelf op vast liep en persoonlijk denk ik dat er niemand is die mij zo had kunnen helpen met het verdriet waar ik mee liep. Ook de dagen nog na regressie en opstelling werkte dit door en heb ik heel wat lagen van verdriet mogen verwerken. Wat ik ook heel erg fijn vind is dat zij ten aller tijden voor me klaar staat en ik kan bellen of appen wanneer dit nodig is. Ik voel me heel vertrouwd met haar manier van wonden helen en nieuwe deuren openen die richting mijn essentie zijn gegaan. Het doel voor mij is dan ook gewoon voelen waarvan ik dacht dat ik dit niet kon bleek tijdens de sessies wel anders te zijn. Hiervoor wil ik haar alsnog bedanken.

Yordy


Oude patronen doorbreken


Nadat ik jaren tegen dezelfde muur aanliep en terug viel in oude patronen, kwam ik via een kennis bij Paula terecht. Het idee om door middel van regressietechnieken naar de oorzaak van deze blokkade te zoeken vond ik best eng. Ook begon dat stemmetje in mij te fluisteren, dat ik hierdoor toch niets kan ontdekken. Ondertussen weet ik, dat dit stemmetje mijn saboterend ego is, dat gewoon bang is, om verstopte issues zichtbaar en voelbaar te maken. De kennismaking verliep heerlijk ontspannen bij een kopje thee en goed geformuleerde vragen, waarop wij stap voor stap een richting konden bepalen. Door een mix van regressietherapie en familieopstelling kwamen vraagstukken en antwoorden naar boven, die ik al lang vergeten of me er nooit van bewust was. Ik was gefascineerd hoe we te werk gingen en wat we met behulp van Paula ontdekten. Elke sessie verliep anders en toch was de rode draad duidelijk aanwezig. Door de sessies met Paula ben ik een weg ingeslagen, die ik nog steeds bewandel en waardoor ik nog steeds met mezelf aan het werk ben en nieuwe inzichten krijg. Ik ben Paula zeer dankbaar dat ze mij heeft geholpen en ik daardoor al vele oude onbewuste patronen heb kunnen ontdekken en loslaten." 

BirgitComplexe relaties

Van je familie moet je het (niet) hebben.

Ik maakte een afspraak bij Paula Repi omdat ik meer zicht wilde krijgen op de complexe relaties in mijn gezin van herkomst en de gevolgen daarvan voor mijn huidige leven. Na een grondig en zorgvuldig intake gesprek werd in overleg besloten om te kijken welke rollen ik van mijn gezinsleden heb overgenomen en welke nog steeds doorwerken.

Het werd een sessie met een combinatie van regressie en familie-opstellingen die zeer efficiënt bleek te zijn. Ik kon me moeiteloos lang vergeten scènes, en de bijhorende gevoelens en conclusies herinneren. Nadat alle belangrijke personages een plekje hadden ingenomen, werden ze een voor een onderzocht op de rol die ze nog steeds speelden. Daarna werd deze impact nauwgezet geneutraliseerd en kreeg iedereen zijn eigen ‘pakje’ met zorgen en problemen terug. Dat gaf een overweldigend gevoel van opluchting, een enorm gevoel van ont-last-ing en bevrijding van mijn innerlijke kind dat al die jaren zo veel van anderen had meegezeuld, deels uit een misplaatst en door volwassenen opgedrongen gevoel van verantwoordelijkheid, deels als manier om gezien te worden en affectie te krijgen. Het leven schijnt me nu een pak lichter toe.

Paula Repi is een ervaren vakvrouw die over een arsenaal efficiënte methoden beschikt om haar cliënten op zeer korte tijd tot levens veranderende oplossingen te brengen.  Het is hard werken bij Paula, en het gaat er behoorlijk pragmatisch aan toe. Je kan er echter rekenen op een warmhartige, empathische therapeute met een heldere intuïtie die je bij elke stap nauwgezet begeleidt, en die geen moeite te veel is om je in elke sessie het beste van zichzelf te geven.

M.S.Negatief zelfbeeld


Als Hindoestaanse had ik niet veel meegekregen over hoe om te gaan met emoties en situaties. Ik ben voor diverse jeugdtrauma's bij Paula geweest, zoals seksueel misbruik, negatief zelfbeeld, mezelf ondergeschikt opstellen, negatieve associatie met geld (had geldproblemen), en vooral innnerlijke kind helen. Mijn innerlijke kind was zo gebroken door alle trauma's dat elke keer als er iets getriggerd werd en stukje van mijn niet geheelde innerlijk kind naar  voren kwam. In de afgelopen 5 jaren ben ik diverse malen bij Paula geweest om trauma's te verwerken en het helen van mijn innerlijke kind. Bij elke sessie heb ik naast het helen en verwerken eveneens inzichten gekregen over hoe het onderbewustzijn bij een mens werkt. Door dit proces in te gaan heb ik veel bereikt en ben ik doorgegroeid naar een zelfverzekerde en krachtige persoon die nu als zelfstandige gestart is in coaching en training en vooral bij migranten bezig is om meer bewustwording te creeren over hulp vragen en inschakelen bij trauma's. Daarom heb ik op basis van mijn goede ervaringen met Paula andere Hindoestaanse mensen doorverwezen naar haar.  Paula is een warme en open persoon bij wie je snel veilig voelt en meteen een klik mee hebt.

Sunita


Niet gezien en gehoord worden


Onlangs heb ik een voor mij zeer waardevolle sessie over familie-opstellingen onder leiding van Paula gehad.

Na een prettige kennismaking en introductie, waarin naast het meer te weten komen over de aanleiding en de wensen ook de relevante context werd besproken (in een ontspannen en ongedwongen sfeer), ben ik zelf concreet aan de slag gegaan. Door onder haar deskundige begeleiding praktisch en beeldend te werken  (en door de juiste vragen van Paula die tot verder denken aanzetten), ben ik zelf tot zeer waardevolle inzichten gekomen. Vantevoren zag ik er een beetje tegenop, maar dat was totaal niet nodig. Deze sessie(s) zijn een echte aanrader!

En voor mij belangrijk: ik kan het direct toepassen in de praktijk. Dus er is niets zweverigs aan: het is concreet en handig.

Bewust had ik gekozen voor een één op één sessie. Tegelijkertijd kan ik me heel goed voorstellen -situatieafhankelijk-  dat voor grotere familie-opstellingen en/of groepsopstellingen in (werk/organisatieverband) een groepssessie zeker ook veel toegevoegde waarde kan hebben.

AnoniemSeksueel misbruik


Nadat ik tijdens mijn opleiding al een behoorlijk aantal regressie sessies (tientallen) had gedaan bleef het innerlijk kind waar het voor mijn gevoel om ging zich verstoppen. Ik ervaarde tijdens de lessen heel vaak verdriet, deed sessies met mede studenten maar elke keer weer dook het getraumatiseerde kind weg. Paula geeft les op de opleiding en ik werd naar haar verwezen omdat zij gespecialiseerd zou zijn in seksueel misbruik, wat mij is overkomen in mijn jeugd. Tijdens de eerste sessie werden er door Paula heel snel 7 innerlijke kinderen gevonden en werd er uitgebreid de tijd genomen hen te helen. Het was dat ene bewuste innerlijke kind toch nog gelukt weg te komen. Na deze sessie voelde ik me lichter en ervaarde veel meer rust en in de weken die daarop volgden ook geen groot verdriet meer. Een paar weken later heb ik een afspraak gemaakt omdat er een oud patroon actief was geworden toen ik een man leerde kennen waar ik verliefd op werd. Ook tijdens deze sessie met Paula haalde mijn innerlijk kind alles uit de kast zich niet zichtbaar te maken maar Paula doorzag dat en ging tactvol ,vakkundig en doelgericht te werk waardoor ik na 8 jaar werken aan mezelf en het verwerken van mijn seksueel misbruik eindelijk het gevoel had dat de angel eruit was. Paula luistert aandachtig en weet daaruit informatie te halen die van belang is voor mijn heel-proces zodat ik weer beter in het leven ben gaan staan en in mijn relatie. Ik overzie alles veel beter en voel me meer volwassen dan voor de sessies. De gevoelens die ik had zitten me niet meer in de weg.

Daarnaast is Paula een hartelijk en warm mens en is er na de sessie genoeg ruimte om je verhaal te doen.

 Joyce Snijders