Reviews vervolg

Incest en familiegeheim

Zelf ben ik al jaren regressietherapeut, net als Paula. Tot mijn ontzetting ontdekte ik in 2013 dat ik op driejarige leeftijd ben verkracht door een vriend van de familie. Dit was tijdens de leertherapie in de opleiding niet naar boven gekomen. Onlangs wees een andere collega mij erop dat ze aan mij zag dat ik het nog niet had verwerkt. Toen besloot ik om eindelijk korte metten te maken met dat verleden en in therapie te gaan. Paula leek me daarvoor de geschikte therapeut, omdat ik weet dat zij veel ervaring heeft op het gebied van seksueel misbruik. Verder kende ik haar als een warm en empathisch persoon, die met beide benen op de grond staat. Ik wist dat ik zo iemand als therapeut nodig had.

De eerste twee sessies heb ik veel ladingen verwerkt. Ik voelde me steeds lichter en blijer worden. Maar de grote klapper kwam in de derde sessie, waarin we een familie-opstelling deden. Dit deden we met z’n tweeën en de andere personen werden gerepresenteerd door blaadjes papier. Tot mijn verbijstering kwam eruit dat er op grote schaal incest is gepleegd in onze familie. Mijn verkrachting door de vriend van de familie is daar een onderdeel van. Achteraf zie ik hoe Paula dat waarschijnlijk allang in de gaten had. Maar ze ging heel discreet, geduldig en professioneel te werk, zodat ik zelf tot die conclusie kon komen. De combinatie van regressietherapie en (familie-)opstellingen, zoals Paula die uitvoert, is dus ontzettend krachtig gebleken.

Ik ben Paula enorm dankbaar dat zij mij geholpen heeft om dit familiegeheim te ontdekken. Verder voel ik me enerzijds heel opgelucht dat ik het nu eindelijk weet, maar anderzijds verdrietig, omdat ik zie hoe alle familieleden, mezelf en de dader(s) incluis, er al zo lang onder lijden. Ik zie het als mijn missie om dit geheim boven te krijgen, zodat de familie kan stoppen met toneelspelen en we uiteindelijk tot elkaar kunnen komen.

Anoniem


Intimiteit

De stap om een afspraak met Paula te maken was laagdrempelig en snel gemaakt. Ik worstelde met van alles en nog wat. Maar mijn grootste onderwerp waar ik op vastliep was op intiem vlak. Op het moment van telefonisch contact stelde Paula al de juiste vragen zodat wij tijdens ons samenkomen duidelijk wisten waarmee we aan de slag konden gaan. De dag dat ik Paula zou ontmoeten vroeg ik mezelf af of ik wel moest gaan. Eigenlijk waren er wel genoeg onderwerpen die aandacht nodig hadden. En er ontstond zoals gewoonlijk weer veel ruis en onduidelijkheid in mijn hoofd. Toen ik aankwam bij Paula en wij onder het genot van een kopje thee Paula aan mij vroeg wat ik nu echt wilde werd al snel duidelijk dat zij al wist waar ik met mijn gevoel zat. En voelde zij mij precies aan. Zij stelde voor om een sessie regressie te doen voor die dag. En zich zelf aan te laten dienen wat voor dat moment echt de aandacht nodig had. 

Omdat zij mij echt op mijn gemak heeft laten voelen door haar oprechte interesse en de tijd die ze daar ook voor had genomen, had ik er alle vertrouwen in om het op die manier te doen. 

En ja hoor het was ook precies goed!! Paula stelt de juiste vragen en laat je heel goed spiegelen. Tijdens de sessie leken bepaalde aangesneden onderwerpen nog niet afgerond en zij nam alle tijd om dat wel te doen. Wat ik persoonlijk heel erg fijn vond is dat met haar juiste en correcte sturing en vraagstelling, ik zelf het werk moest doen. 

Erg voldaan hebben we de sessie af kunnen ronden. Met ook nog een kopje thee en wederom een goed en ondersteunend gesprek. 

Paula heeft mij echt heel diep laten duiken in mezelf en heeft mij geweldig goed begeleid. Mocht ik nog eens vastlopen op stukken waarin ik voel dat ik goede begeleiding nodig heb, dan kom zeker weer terug bij deze liefdevolle vrouw. 

Anoniem


Opstellingen

Het moment dat ik bij Paula binnenliep, voelde ik me direct veilig en op mijn gemak. Dit was heel bijzonder voor me, omdat ik het nooit eerder bij iemand op die manier heb ervaren. Ik heb zowel een workshop Familieopstellingen als 1-op-1 opstellingen gehad bij Paula.

Ik had me aangemeld omdat ik een aantal belangrijke keuzes wilde maken op persoonlijk en zakelijk vlak. Het werk met Paula heeft me direct helderheid + bevestiging gegeven, maar ook veel verlichting. Ik mocht weer een stukje bagage vanuit mijn systeem loslaten.

Na de opstellingen voelde ik meteen een shift in mezelf en van daaruit heb ik hele mooie veranderingen doorgevoerd.

Anoniem


Rouwen om scheiding en verlies

Na een traumatische scheiding, die ik totaal niet aan zag komen, en tegelijkertijd de dood van mijn vader, ben ik via mijn nichtje bij Paula terecht gekomen.

Mijn nichtje had net haar vader (mijn zwager) verloren en het ging niet goed met haar. 

Na een paar regressie therapieën bij Paula zag ik mijn nichtje met sprongen vooruit gaan.

Dat deed mij besluiten om ongeveer een jaar na de scheiding Paula op te zoeken.

 

Ik vond Paula meteen een lieve warme persoonlijkheid die mij weer de op de goede positieve weg heeft geholpen.

Door middel van regressietherapie ben ik tot inzichten gekomen waardoor ik veel zaken kon begrijpen en daardoor ook beter kon verwerken.

De familieopstelling die wij een keer hebben gedaan, heeft mij ook veel inzicht gegeven in hoe ik o.a. onbewust mijn kinderen heb belast mijn mijn energieën die boordevol verdriet en boosheid zaten. Ik heb geleerd hoe ik die energieën weer terug kon nemen waardoor mijn kinderen niet meer mijn verdriet en boosheid hoefden te voelen.

Als ik voor moeilijke beslissingen sta, ga ik naar Paula. Ik krijg daar de bevestigingen die eigenlijk al in mijn onderbewustzijn zitten en ik kan dan weer verder.

Rugzakken zijn iedere keer afgevallen en mijn schouders werden steeds lichter, mijn leven werd weer aangenamer en er kwam meer ruimte voor positiviteit. Paula's therapieën hebben mij sneller en beter geholpen dan een jaar lang bezoekjes aan de psycholoog.

Anoniem


Slaapproblemen

Twee weken geleden heb ik een sessie gedaan met Paula. Dit kwam omdat ik al een lange tijd (maanden) last heb gehad van slaap problemen. Ik was altijd heel angstig en vooral ‘s avonds als ik alleen was en moest slapen. Paula stelde mij erg op mijn gemak en wekte mijn vertrouwen. Zij heeft mij tijdens de sessie erg over mijn angsten heen geholpen waardoor ik tegenwoordig zorgeloos slaap. Ik zou iedereen met hetzelfde probleem aanraden om naar Paula te gaan!

Anoniem