Trauma


Je lichaam als een systeem
Hoofd en lichaam zijn één geheel en je lichaam werkt als een systeem. Met je hoofd kun je pijn verdringen door te bedenken dat het er gewoon niet is. Je lichaam draagt nog steeds de herinnering en begint met “klagen” als het dragen te zwaar wordt. Als het maar lang genoeg duurt, ontstaan er emotionele en lichamelijke klachten. Het is van belang dat er weer een holistische verbinding is.


Effectieve methodes
Regressietechnieken en systemisch werken zijn effectieve manieren om terug te gaan naar de kern van het probleem. Beide methodes werken op zielsniveau en met het lichaam. Het lichaam vertelt het verhaal en je ziel weet wat er nodig is.


Systemisch werken geeft je een beeld van je innerlijk. Ieder mens komt uit een systeem (familie) en “draagt” wat vaak langere tijd is doorgegeven, zelfs van generatie op generatie. Dat kunnen positieve dingen zijn maar ook negatieve. Je gaat onderzoek doen naar het mijn en het dijn. En als je inzicht hebt in wat je draagt, dan is het veel makkelijker om er iets mee te gaan doen.


Herken je trauma
Het hoeft niet altijd te gaan over traumatische situaties. Het kan ook gaan over iets wat niet gebeurd is terwijl dat juist wel nodig was. Denk maar aan een veilige hechting. En soms weet je helemaal niet of er een trauma is geweest en begrijp je niet waarom je doet zoals je doet.


Beschadigingen zijn omkeerbaar
Hoe zwaar het trauma ook is geweest en hoe groot de gevolgen daar nu ook van zijn, beschadigingen zijn  omkeerbaar! Daarvoor is het nodig dat je je lichaam het gevoel geeft dat het trauma voorbij is.


Met welke vraag kun je komen
Je kunt bij mij terecht met diverse klachten die te maken hebben met gedrag, traumaverwerking, angsten, problemen in relaties, hechting en binding, angsten, fobieën, burn-out, ongevallen, incest, seksueel misbruik, rouw, mishandeling, de gevolgen van corona etc.

En ook als je je persoonlijk wilt ontwikkelen. Mijn manier van werken helpt je om kwaliteiten van jezelf naar boven te halen. Doen waar je goed in bent, zonder dat het te veel moeite kost. Haal je bijvoorbeeld voldoening uit wat je doet? Ben je tevreden over je verlangens?


Eigen manier van werken

De fijne herinneringen en ook de traumatische situaties uit mijn verleden hebben ervoor gezorgd dat ik 15 jaar geleden een richting heb gekozen. De regressietherapie ben ik dankbaar omdat deze methode me snel op de been heeft geholpen. De familieopstellingen zorgden voor het inzicht dat ik het niet alleen hoefde te doen en de kracht ook vanuit mijn voorouders komt. Een dankbaarheid naar hun voor mijn bestaan en dat ik kan zijn wie ik ben en mijn ervaring en kunde al jaren mag delen met anderen.


De opleidingen en cursussen die ik hiervoor heb gevolgd:

 • 3 jarige HBO opleiding Transpersoonlijke Regressietherapie (Tasso)
 • Familieopstellingen: Academie voor Psychodynamica, Hielke Bonnema, IVSW, Ingrid Dykstra, Bert Hellinger Instituut, Elmer Hendrix
 • Organisatieopstellingen (Gunthard Weber) Duitsland
 • Kindercoaching
 • Met mijn ervaringsdeskundigheid heb ik een eigen manier van werken gecreëerd. Ik blijf in de materie omdat ik ook als docent gastlessen regressietherapie en nascholingen over de gevolgen van seksueel misbruik geef.


De workshops die ik verzorg, zijn voortgekomen uit de werkwijze in mijn praktijk. In mijn lezingen deel ik mijn ervaringen als therapeut en ervaringsdeskundige. Daarnaast blijf ik mezelf uitdagen door cursussen en opleidingen te volgen die te maken hebben met mijn werk. Ik ben praktisch ingesteld en vind het een uitdaging om mijn manier van werken op een eenvoudige wijze met cliënten en cursisten te delen.

De methodes (integratieve therapie) die ik toepas, zijn gebaseerd op herstel van binnen naar buiten:


 • regressietechnieken
 • innerlijk kindwerk
 • systemisch werken
 • familieopstellingen
 • counseling technieken
 • coaching


Mijn specialisme

Als ervaringsdeskundige en als therapeut ben ik gespecialiseerd in het begeleiden bij de gevolgen van incest en seksueel misbruik.


Aantal sessies

Ik werk niet langer met je dan nodig is, gemiddeld tussen de 3 en 5 sessies. Als er meerdere trauma's naar boven komen, kan het langer duren. En soms bereik je met 1 sessie het gewenste resultaat. Tussen de sessies zitten minimaal twee tot drie weken. 


Vraag je je af of ik de persoon ben met wie je wilt gaan werken? En zijn de methodes waarmee ik werk voor jou passend? Dan adviseer ik je om de site te lezen en te ervaren of je een goed gevoel krijgt. Als je vragen hebt, neem  gerust contact met mij op. Je bent van harte welkom!