Workshop incest/

seksueel misbruik


Komen deze cliënten ook in jouw praktijk? En zoek je (extra) technieken om met deze doelgroep te werken? Volg dan deze workshop, speciaal voor therapeuten en coaches die systemisch één-op-één met de cliënt willen werken.


De methode waarmee we aan de slag gaan, is een combinatie van opstellingen en innerlijk kind werk. Daarmee krijgt de cliënt beter inzicht  in de eigen situatie. Er ontstaat oplossingsruimte waardoor mogelijkheden zich aandienen om verandering te brengen in gedragspatronen en het dragen van het trauma.


De gevolgen van seksueel misbruik zijn groot. Slachtoffers zijn er zich niet altijd van bewust omdat het misbruik vaak op zeer jonge leeftijd heeft plaatsgevonden. Het gevolg van misbruik kan zijn dat iemand mentaal, emotioneel en lichamelijk uit haar/zijn kracht wordt gehaald. Verder leven zoals de persoon ooit was, is bijna niet meer mogelijk en overleven wordt dan de strijd die iemand met zichzelf aan gaat.

Hoe verwerk je zo'n verleden? En hoe kun je weer zijn wie je ooit was? Hoe wordt leven weer leuk? Waar heeft iemand met een incestverleden mee te maken? Wat zijn de oorzaken en de gevolgen en hoe werk je met deze cliënten?

Allemaal vragen die ik graag met je behandel vanuit mijn ervaringen en technieken die vanuit mijn methode de afgelopen jaren veel resultaat hebben gegeven. Ik durf te stellen dat de methode voor mijn cliënten een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de verwerking van het misbruik.

Na deze dag heb je meer inzicht in wat er omgaat in het slachtoffer en hoe je hier als
therapeut/coach mee kunt werken.


Geïnteresseerden die een basiscursus Systemisch werken, een workshop Familieopstellingen of soortgelijk hebben gevolgd, kunnen deelnemen.