Authentiek leiderschap 

    


Wie ben je in essentie?

In deze tweedaagse workshop voor therapeuten, coaches, begeleiders, hulpverleners en een ieder die de basisprincipes van het opstellen kent, ga je met een systemische bril kijken naar thema’s die allemaal te maken hebben met nog beter “verbinden” met de leider in jou. 


Als jij jezelf kunt blijven en je eigen pad volgt, kun je een leven leiden dat echt betekenisvol is voor jou. En dan kun je ook vanuit jouw authentieke zelf gaan leiden.


Het thema is: verbinden met:

  • familielijn, cultuur, stad, land, herkomst
  • verleden
  • je eigen lot, ziel
  • volwassenheid
  • seksuele energie (mannelijke- en vrouwelijke energie)
  • lichaam


In welke verbindingen kan er nog inzicht worden verkregen?
Wat speelt daar onbewust? Wat voor kracht zit er? En welke verstrikkingen of dynamieken zijn er die geheeld mogen worden waardoor de levensenergie weer of nog meer kan stromen?


Authentiek zijn betekent niet proberen iemand anders te zijn of jezelf anders voor te doen dan je werkelijk bent. Maar wat als je niet helemaal door hebt dat je je eigen leven niet leeft, maar het leven van een ander? Met wie ben je dan verstrikt?


Wanneer je authentiek bent, laat je anderen zien wie je echt bent, zonder maskers of pretenties. Je bent trouw aan jezelf en neemt verantwoordelijkheid voor je acties en keuzes. Dat is volwassen zijn. Maar wat als je nog steeds een onbewust verlangen hebt naar ouders of zij onbewust een beroep op je blijven doen en je daardoor het kind-zijn niet kan loslaten? Of als er sprake is van parentificatie of triangulatie? Wat zijn de gevolgen en hoe kom je daar dan van los?


Durf jij je schuldig te voelen en durf jij er niet bij te horen?

Dit kan betekenen dat je je eigen mening uit, zelfs als die afwijkt van de mening van anderen, en dat je jezelf toestaat om kwetsbaar te zijn.


Authentiek zijn kan een diepgaand gevoel van voldoening en innerlijke rust met zich meebrengen, omdat je in harmonie leeft met jezelf. Het stelt je ook in staat om meer oprechte en betekenisvolle relaties met anderen op te bouwen, omdat mensen je kunnen vertrouwen en weten dat je echt bent. Maar wat als je zelf nog niet voldoende je eigen lichaam bewoont, hoe ben je dan verbonden met jezelf? En hoe kun je je dan verbinden met anderen?

In de workshop gaat het ook over seksuele energie. Hoe stroomt jouw levenskracht en hoe is de balans tussen vrouwelijke- en mannelijke energie? Ook dit heeft invloed op jouw leiderschap.


Een interessante, kleinschalige workshop waarbij je met eigen inzet als deelnemer je eigen leiderschap èn het effect van systemisch werken als aanvulling op je al bestaande

methodes kunt ervaren. Door systemisch te leren kijken in de onderstroom en te oefenen in kleine groepjes met ondertiteling, ondervindt je hoe en of deze manier van werken voor jou toepasbaar is.

Al met al een workshop voor jouw authentieke leider of in het begeleiden van cliënten die met deze vraag komen in jouw praktijk.