Lichaams/symptoom opstellingen

Somatische klachten (lichaamsklachten) opstellen


In deze workshop leer je een extra methode voor cliënten die meer willen weten over wat het lichaam vertelt:


  • wat een symptoom te vertellen heeft
  • waar somatische klachten, ziekten, pijnen vandaan komen
  • wat er niet wordt gezien
  • welk gevolg bij welke oorzaak hoort
  • wat de invloed kan zijn van medicatie op het lichaam


Het lichaam is een systeem en door te werken met opstellingen kun je veel inzichten krijgen. Het lichaam kan je namelijk heel veel vertellen omdat het informatie heeft opgeslagen die in principe ter beschikking staat. Mensen dragen hun eigen geschiedenis en soms ook de geschiedenis van hun voorouders (celgeheugen). Vaak lopen we te lang door met symptomen of pijnen en dan gaat het lichaam signalen afgeven. Vaak op dat moment gaan we pas luisteren naar ons lichaam. Stel dat je een stem geeft aan je lichaam. Wat vertelt je lichaam dan?


In deze workshop neem ik je mee in lichaamsopstellingen (afzonderlijke delen van het lichaam worden opgesteld) en lichaam-structuuropstellingen (hier worden familieleden bij betrokken die belangrijk kunnen zijn voor de opstelling). Deze opstellingen geven inzicht en oplossingsruimte voor de cliënt.Lichaams/symptoom opstellingen

Somatische klachten (lichaamsklachten) opstellen


5 mei '23

Ik vond de locatie goed en goed bereikbaar. Ik heb gekregen waar ik voor kwam. Ik heb niets gemist, maar had het nog wel interessant gevonden als we een opstelling met onze groep hadden gedaan.... dus naast de tafelopstellingen. Dat is ook door Paula gevraagd maar de meeste mensen zaten "vol" ... en dat begrijp ik. Ik raad deze workshop zeker aan. 

Paula: je bent voor mij een inspirerend persoon die met liefde, toewijding "les" geeft (heeft veel kennis over zaken....breed geschoold ...ik wil van jou nog leren...een mooie, fijne persoonlijkheid !

Jacqueline


5 mei '23

Het was een leerzame workshop. Je weet de informatie op een leuke manier over te dragen. Met de materie is best snel inzicht te krijgen in de problematiek die speelt. De locatie was prima evenals de versnaperingen. Ik wist niet wat ik kon verwachten. Dus de workshop was altijd goed.

Als ik iets gemist heb? Mischien een kleine reader met wat informatie. Nee, geen opmerkingen. Ga zo door. Ja, als ik iemand spreek die belangstelling heeft dan zal ik zeker je workshop benoemen.

Anoniem